Conctactinformatie

Email: info @ simplewalker.com

Postadres:
ZB45 Makerspace
Zeeburgerpad 45
1019 AA Amsterdam
Tel: 020-2620317

De makers

De Simple Walker II is ontwikkeld bij ZB45, een makerspace in Amsterdam Oost, door Simon Pauw, Jaap Vermaas en Hakan Akkas.

simon
Simon Pauw heeft na zijn studies Informatica en Logica als wetenschapper gewerkt op het gebied van robotica (o.a. bij het Sony Computer Science Laboratory, Parijs en Aldebaran Robotics). Naast het onderzoek met professionele robots ging zijn interesse vooral uit naar het zelf bouwen van robots. Met de Simple Walker II wil hij dat enthousiasme aan anderen overdragen.
jaap
Jaap Vermaas is mede-oprichter van ZB45 Makerspace. Hij is geïnteresseerd in
alle vormen van techniek en wil het vooral ook zelf kunnen, of het nu
gaat om machinebankdraaien, elektronica of 3D-ontwerp.
hakan
Hakan Akkas is leraar Informatica op het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Na zijn informaticastudie op de Radboud Universiteit in Nijmegen was hij werkzaam als applicatieontwikkelaar. Nadat hij dat een paar jaar gedaan had zocht hij naar iets nieuws, iets anders: Het onderwijs! Sindsdien werkt hij op het MML. Daar schenkt hij veel aandacht aan het onderdeel robotica. Er is zelfs een eigen roboticaclub! Het mooie van robots is dat het programma dat je geschreven hebt ervoor zorgt dat er ook fysiek echt iets gebeurt. Of dat nou een karretje is dat een vierkantje rijdt of een robot die een lijn volgt: het enthousiasme van de leerlingen spreekt vaak boekdelen!